Plow Operator's Guide - Basic Guide to Plowing

AURAAMINEN

LOPPUANALYYSI JA HUOLTO Huolto

Vaihe 8: SUUNNITTELE REITTI JA TYÖN LAAJUUS Varmista, että tiedät, mitä aurattavan materiaalin alla on. Vältä piilossa oleviin esteisiin osumista. Varmista, että sivulliset tietävät, mitä olet tekemässä, ja pysyvät poissa alueelta. On yleensä parasta aurata ensin alueen ulkoreunat. Aloita pihatien auraus auraamalla ensin tien reuna. Siirrä materiaali tien jommallekummalle puolelle. Tämä puhdistaa tien reunan ja mahdollistaa keskellä tietä olevan materiaalin heittämisen tien reunaan tai tien reunalta poistetun materiaalin päälle.

Tarkasta aura ennen jokaista käyttökertaa. Auran siiven pintaa naarmuuntuu käytössä. On suositeltavaa, että pinnalle levitetään vahaa tai tarttumisenestosprayta ennen auraamista. Tämä estää lunta tarttumasta terään ja varmistaa materiaalin hyvän vyörymisen. Tarkasta terän kulumislevy. Terän alareunassa oleva teräksinen tai muovinen levy tulee vaihtaa ajoittain auran käyttöiän aikana. Teräksisessä levyssä on noin 19 mm kulumismateriaalia, minkä jälkeen levy täytyy vaihtaa. Joissakin terissä on kaksipuolinen levy, joka voidaan kääntää, jolloin levyn käyttöikä voidaan kaksinkertaistaa. Kulumislevy täytyy vaihtaa, ennen kuin kiinnityspultit ja -mutterit koskettavat maata. Terän saranan holkit täytyy voidella ajoittain auran parhaan toiminnan varmistamiseksi. Suihkuta kevyttä voiteluöljyä terän keskivahvikkeiden kummallekin puolelle heti suuren saranapultin yläpuolelle. Voiteluaineen tulisi valua vahviketta pitkin alas holkkiin. Parempi voitelutulos saadaan aikaan irrottamalla terän M16-kiinnityspultit ja aluslevyt, jolloin voitelu voidaan kohdistaa suoraan holkkiin. Terän nivelen holkki sijaitsee auran rungon keskellä. Irrota aura ajoneuvosta ja aseta aura terän etupuoli alaspäin niin, että auran runko ja holkki ovat pystysuorassa. Suihkuta kevyttä voiteluöljyä rungon tukilevyn ympärille ja pyöritä sitten putkirunkoa muutaman kerran jompaankumpaan suuntaan. Toistamalla tämä muutaman kerran öljy saadaan nivelen holkkiin. Rungon tukilevy on ehkä irrotettava puhdistamista ja läpikotaista voitelua varten, jos nivelkokonaisuus ei pyöri kitkattomasti. Tarkista, että kaikki kiinnittimet ovat tiukasti kiinni. Auran kiinnittimet täytyy kiristää ajoittain oikeaan kiristystiukkuuteen. Kiristä kiinnittimet seuraavien ohjearvojen mukaisesti:

LUMI

Peruutussuunta

Puhdistus

- M8-pultit 18 ft-lb, 25 N.m - M10-pultit 37 ft.-lb, 50 N.m Säilytys

LUMI

Auraamiskuvio

Puhdista aura aina ennen säilytykseen asettamista suihkuttamalla se puhtaalla vedellä. Tämä pienentää tiesuolan ja muiden kemikaalien aiheuttamaa syöpymistä. Kun aura on puhdistettu, se täytyy irrottaa ajoneuvosta. Suihkuta nivelkohdat ja holkit ohuella voiteluöljyllä ja aseta aura säilytystilaan. Säilytystilan täytyy olla puhdas ja kuiva. Suorita korjaukset ja voitelu aina ennen säilytykseen asettamista. Näin aura on valmis seuraavaa käyttökertaa varten. Loppuhuomautus Auran käyttöoppaassa ei voida käsitellä kaikkia mahdollisia auran käyttötilanteita. Tekemäsi päätökset määräävät lopputuloksen, joten mieti loppuun asti jokainen tilanne ennen kuin alat siirtää materiaalia. Lue huolellisesti kaikki oppaat, kyltit ja merkinnät. Ota aina huomioon oma ja muiden turvallisuus.

Vaihe 9: PUKEUDU AJONEUVON KÄYTTÖÄ VARTEN Noudata kaikkia varoituksia ja käytä oikeita turvavarusteita. Vaihe 10: TYÖSKENTELE JÄRKEVÄSTI. PIDÄ LAITE HALLINNASSASI JA AURAA VAROVASTI Auraaminen vaikuttaa ajoneuvon käsiteltävyyteen (ohjaukseen, pysähtymiseen ja vakauteen). Auraa varovasti, älä kiirehdi. Kun olet saanut työn tehtyä, pysäköi ajoneuvo tasaiselle vaakasuoralle alustalle ja kytke jarru (aseta ajoneuvo ”pysäköinti”-asentoon) ennen kuin irrotat auran. Tarkasta ja huolla laite, jotta se on valmis seuraavaa käyttöä varten.

Lisätietoja ja vastauksia kysymyksiin saat ottamalla yhteyttä: WARN INDUSTRIES, INC.

12900 S.E. Capps Road, Clackamas OR USA 97015-8903, 1-503-722-1200, Asiakaspalvelu: 1-800-543-9276 Jälleenmyyjän paikannuspalvelu: 1-800-910-1122 Tai käy osoitteessa www.warn.com.

WARN INDUSTRIES 125

WARN INDUSTRIES 126

Powered by