Plow Operator's Guide - Basic Guide to Plowing

AURAAMINEN

AURAAMINEN

Ajoneuvon korkeuden asettaminen Auran parhaan mahdollisen toiminnan varmistamiseksi auran alustan ja rungon tulee olla samansuuntaisesti aurattavan pinnan kanssa. Ajoneuvon korkeus täytyy säätää ennen aurausta niin, että aura tulee oikeaan asentoon. Tämä voidaan tehdä säätämällä ajoneuvon jousitusta, säätämällä rengaspaineita ja lisäämällä tai

Vaihe 1: PUE KÄSINEET JA TARKASTA LAITE Tarkasta, onko laitteessa löystyneitä tai kuluneita osia tai vaurioita. Korjaa ongelmat ennen auraamista. Aseta terän kääntökulma suoraan asentoon. Vaihe 2: KOHDISTA TERÄKOKONAISUUS JA AJONEUVO Siirrä ajoneuvo ja aura varovasti tasaiselle vaakasuoralle alueelle noin 1 m:n päähän toisistaan. Siirrä ajoneuvoa hitaasti kohti putkirungon kiinnityskorvakkeita, kunnes työntöputki on eturenkaiden välissä. Vaihe 3: KYTKE AURA AJONEUVOSSA OLEVAAN KIINNITTIMEEN Nosta työntöputkea kiinnityskorvakkeen kiinnitystelineeseen. Jos aura on löysällä alustalla, sinun on ehkä työskenneltävä ensin toisella puolella ja sitten toisella. Vaihe 4: ASENNA LIITOSTAPIT JA SULJE TAPIN SANKA Asenna liitostappi kummallekin puolelle. Työntöputkea on ehkä heiluteltava hieman, jotta tappi saadaan helposti reikään. Vaikeissa tapauksissa reikien kohdistamisen apuna voidaan käyttää kartiomaista tuurnaa. puoleisessa päässä, ja siirrä auraa kulumislevyn varassa niin, että kohdistuskääntölevyt asettuvat VAROITUS Älä koskaan käytä auraa sivullisten lähellä. Käytä ajoneuvoa aina hitaalla nopeudella, kun terä on asennettuna. VAROITUS Älä koskaan ylitä 8 km/h (5 mph) nopeutta, vaikka terä olisi ylhäällä. Käytä hidasta nopeusaluetta, jos ajoneuvossa on sellainen. VAROITUS Auraa aina varovaisesti; törmäys piilossa olevaan tai kiinteään esineeseen voi aiheuttaa ajoneuvon äkillisen pysähtymisen tai sen hallinnan menetyksen. Pysy aina etäällä liikkuvista osista ja nivelistä. VAROITUS Pidä aina muut ihmiset loitolla, kun käytät tai säädät auraa. VAROITUS Käytä aina paksuja nahkakäsineitä vinssin vaijeria käsitellessäsi.

VAROITUS Ajoneuvon tasapaino ja vakaus voivat muuttua huomattavasti, kun siihen on kiinnitetty aura ja kun auralla työnnetään kuormaa. Tämä muuttaa ajoneuvon ohjattavuutta ja hallittavuutta. VAROITUS Käytä ajoneuvoa aina hitaalla nopeudella, kun terä on asennettuna. Älä koskaan ylitä 8 km/h (5 mph) nopeutta, vaikka terä olisi ylhäällä. Käytä hidasta nopeusaluetta, jos ajoneuvossa on sellainen.

pienentämällä ajoneuvon painoa. Muista ottaa huomioon ajoneuvon kuljettajan paino, kun asetat konetta käyttökuntoon.

Vaihe 5: KIINNITÄ NOSTOLAITE Jos käytät vinssiä, aseta vinssi vapaalle ja vedä vaijeria ulos 1–2 metriä. Vie vaijeri vaijerin ohjaimen läpi ja kiinnitä koukku putkirungon takapoikkitukeen kuvan osoittamalla tavalla. Sulje vaijerin ohjain ja työnnä lukkotappi paikalleen. Jos käytät toisentyyppistä nostolaitetta, tutustu huolellisesti sen mukana tulleisiin ohjeisiin ja noudata niitä. Vaihe 6: TARKASTA NOSTOLAITTEEN TOIMINTA Nosta ja laske aura. Katso, kuinka ylös voit nostaa sen ilman, että nostolaite pysähtyy tai aura osuu ajoneuvoon. Älä nosta auraa liikaa käytön aikana. Vaihe 7: ASETA TERÄN TOIMINTAKULMA, JALASTEN KORKEUS JA TERÄN KÄÄNTÖKULMA Katso auran terän asetusvinkkejä eri työtilanteita varten terässä olevista kylteistä. Jos materiaali on syvää, aura useita ohuita kerroksia loivempaa toimintakulmaa käyttäen, mikä pienentää auraan ja ajoneuvoon kohdistuvaa kuormitusta.

Jokainen auraustilanne on erilainen. Suunnittele aina etukäteen, ennen kuin aloitat. On oma velvollisuutesi analysoida tilanne ja tehdä WARN-tuotteesi oikeaan käyttöön tarvittavat päätökset. Muutamia tärkeitä seikkoja, jotka tulee muistaa WARN-auraa käytettäessä: √ Ajoneuvon tasapaino ja vakaus voivat muuttua huomattavasti, kun siihen on kiinnitetty aura ja kun auralla työnnetään kuormaa. Tämä muuttaa ajoneuvon ohjattavuutta ja hallittavuutta. √ Maksiminopeus 8 km/h (5 mph). Pidä nopeus hitaana ja kiinnitä huomiota siihen, kuinka kone reagoi ohjaukseesi. Aura voi osua piilossa oleviin, kiinteisiin esteisiin, mikä aiheuttaa äkkinäisiä muutoksia ajoneuvon hallinnassa. Käytä pientä nopeusaluetta ja nelivetoa, jos ne kuuluvat ajoneuvon varustukseen. √ Pidä sivulliset poissa aurausreitiltä. Ajoneuvon ohjaus ja hallinta ovat erilaisia aurattaessa, ja se vaikuttaa reaktioaikaan. √ Käytä asianmukaisia turvavarusteita. Tutustu huolellisesti ajoneuvon käyttöoppaaseen ja kyltteihin. √ Tarkasta laite ennen jokaista käyttökertaa ja jokaisen käyttökerran jälkeen. Korjauta se, jos se on vioittunut. Tämä koskee auraa, vinssiä (jos käytetään) ja ajoneuvoa. √ Aseta aura vastaamaan olosuhteita. Paras tulos saadaan käyttämällä oikeaa toimintakulmaa, jousien kireyttä ja kääntökulmaa. Liiallinen leikkausvaikutus hidastaa etenemistä tai pysäyttää sen kokonaan. Liian pienellä vaikutuksella työtä ei ehkä saada tehtyä. √ Älä koskaan auraa rinteitä, jotka ovat jyrkempiä kuin 10 astetta.

Viimeistele työ jyrkemmällä toimintakulmalla saadaksesi aikaan puhtaan pinnan.

WARN INDUSTRIES 123

WARN INDUSTRIES 124

Powered by