Plow Operator's Guide - Basic Guide to Plowing

MITEN AURA TOIMII

ENNEN KUIN AURAAT

Auran nostaminen Aura tarvitsee nostolaitteen. Nostolaitteena voidaan käyttää vinssiä, tai auran nostinta. Jos käytetään vinssiä, on suositeltavaa, että käyttäjä vaihtaa vinssin vaijerin tilalle WARN Powersports -tuoteluettelossa ( www.warn.com ) mainitun auran nostovaijerin. On suositeltavaa myös, että vinssin vakiotyyppisen ohjainrullan tilalle vaihdetaan auran ohjainrulla. Tässä ohjaimessa on suuri alarulla, joka pienentää vaijerin kulumista. Vinssin käyttäminen auran nostamiseen ja laskemiseen kuluttaa vaijeria. VAROITUS Vaihda aina vaijeri, jos se on vahingoittunut tai kulunut. Katso ohjeita WARNin Vinssauksen perusoppaasta. Kiinnitystä varten ohjaa vinssin vaijerin koukku koukkusilmukkaan, ja kiinnitä se. Varmista, että koukun salpa on täysin kiinni. VAROITUS K äytä aina koukkua, jossa on salpa. Auran nostin on toinen auran nostomenetelmä. Tämä laite on suunniteltu erityisesti auran terän nostamiseen, eikä siinä käytetä vaijeria. Nostimessa on sisäisiä osia, jotka estävät sen ojentumisen auran painon vuoksi. Siinä on myös sisäisiä kytkimiä, jotka pysäyttävät sen toiminnan automaattisesti, kun se on täysin ojennettuna tai sisään vedettynä. Auran nostin WARN-aura on tehokas työkalu sellaisenaan, mutta kun sitä käytetään tiettyjen varusteiden ja lisätarvikkeiden kanssa, siitä tulee vieläkin monipuolisempi ja tehokkaampi. Tässä osassa tarkastellaan useita näistä lisävarusteista. Voit ostaa niitä paikalliselta myyjältä tai sivustoltamme osoitteesta www.warn.com . VAROITUS Tarkasta aina vaijeri, koukku ja raksit ennen vinssin käyttöä. Rispaantunut, taipunut tai vaurioitunut vaijeri on vaihdettava välittömästi. Vaurioituneet osat on vaihdettava uusiin ennen käyttöä. Suojaa osia vaurioitumiselta.

Jousen kireyden asettaminen VAROITUS Älä koskaan irrota jousia ja asenna terää kiinteästi auran runkoon tai ajoneuvoon. Tämä estää auraa pomppaamasta (kääntymästä) sen osuessa matalalla olevaan esteeseen ja voi vaurioittaa auraa tai ajoneuvoa sekä heittää kuljettajan ulos ajoneuvosta, mistä voi olla seurauksena vakava vamma tai kuolema.

VAROITUS Varmista aina ennen auraamista, että T-kahvan nivelsalpa on täysin kytketyssä asennossa. Joissakin tapauksissa kahvaa täytyy työntää, jotta se kytkeytyisi auran runkoon. Jos auraa ei kytketä oikein, kuljettaja voi menettää ajoneuvon hallinnan ja seurauksena voi olla ajoneuvon vaurioituminen, tapaturma tai jopa kuolema. Asenna aura Varmista, että aura ja ajoneuvo ovat tasaisella, vaakasuoralla pinnalla, ennen kuin yrität kiinnittää auran ajoneuvoon. Ajoneuvon moottorin tulee olla sammutettuna ja vaihteiston pysäköintiasennossa tai seisontajarrun kytkettynä. Etupyörien ja auran terän kääntökulman tulee olla suorassa ennen auran asentamista. Auran kiinnittimeen on voinut tarttua kiviä, maata, oksia tai muuta roskaa, kun ajoneuvoa on käytetty ilman auraa. Tarkasta, onko kiinnittimessä roskia tai vaurioita, ja varmista, että kaikki kiinnikkeet on kiristetty oikein, ennen kuin asennat tai käytät auraa. Auran kiinnitystapit ovat kiinni kiinnittimessä sangalla. Tämä sanka saattaa vioittua käytössä. Tarkasta, että sanka lukittuu tukevasti kiinnittimeen. Irrota tappi ja taivuta sankaa tarpeen mukaan varmistaaksesi, että se sopii tiukasti kiinnittimeen. Auran siiven valmistelu Auran siiven pinnalle on levitetty tehtaalla tarttumaton pinnoite. Kuten kaikki muutkin tarttumattomat pinnoitteet myös tämä pinnoite kuluu. Auran siiven pinnalle voidaan levittää ajoittain vahaa, tarttumisenestosprayta tai muuta vastaavaa pintojenkäsittelyainetta, jotta materiaali vyöryy siitä mahdollisimman hyvin.

WARN-auran jousen kireyttä voidaan säätää siirtämällä jousen silmukkaruuveja eteenpäin tai taaksepäin.

Taaksepäin (kohti ajoneuvoa)

Eteenpäin (kohti auran terää)

Silmukkaruuvin siirtäminen eteenpäin pehmentää jousiasetusta. Pehmeämpi jousen asetus pienentää terän ylivyörymisvoimaa, ja sitä tulee käyttää kevyempien ajoneuvojen ja tyypillisesti kaikkein suurimpien (eteenpäin osoittavien) terän toimintakulmien kanssa. Silmukkaruuvin siirtäminen taaksepäin kiristää jousiasetusta. Kireä asetus tuottaa suurimman terän ylivyörymisvoiman. Käyttämällä jäykkää jousen asetusta ja aggressiivisinta (eteenpäin) terän toimintakulmaa saadaan aikaa suurin kaavintavaikutus, mikä on hyödyllistä sorapintaisten pihateiden huollossa ja jään ja lumen auraamisessa. Siirtääksesi silmukkaruuvia, löysää mutterit (VINKKI: Vedä jousesta alaspäin keventääksesi silmukkaruuviin kohdistuvaa voimaa) , jotka kiinnittävät silmukkaruuvin aurakokonaisuuteen. Siirrä silmukkaruuvia eteenpäin tai taaksepäin. Kun silmukkapultti on halutussa asennossa, kiristä mutterit suositeltuun kiristysmomenttiin. HUOMAUTUS: Varmista, että pidät kahden jousen kireyden yhtäsuurina.

Auran toimintakulman asettaminen Yleensä yksi kulma-asetus toimii hyvin useimmissa tilanteissa. Kaikkein suurinta toimintakulmaa (terän yläreuna kallistettuna eteenpäin – ”A”) suositellaan käytettäväksi hiekkaa ja soraa siirrettäessä. Tällä asetuksella saadaan myös parempi kaavintatulos jäällä sekä kovaksi pakkaantuneen lumen peittämillä pinnoilla. Keskimmäinen toimintakulman asetus (”B”) on hyvä yleisasetus. Tätä asetusta on käytettävä raskaassa tai märässä lumessa.

liukumaan lumen alle ja saa aikaan suurimman terää alaspäin painavan voiman. Terän toimintakulman säätämiseksi irrota kuusiokantaruuvi keskiasennosta (molemmilta puolilta). Kierrä terä haluttuun asentoon. Pitäen reikiä kohdakkain aseta pultti haluttuun kohtaan ja kiristä suositeltuun kiristysmomenttiin.

B

A

C

A

B

C

Pienintä toimintakulmaa (terä kallistettuna taaksepäin – ”C”) suositellaan käytettäväksi syvässä lumessa. Tätä asetusta käytettäessä kulumislevy pystyy

WARN INDUSTRIES 121

WARN INDUSTRIES 122

Powered by