Plow Operator's Guide - Basic Guide to Plowing

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS

YLEISET VAROTOIMET

Auraamisen perusopas

Varoitukset ja varo-ilmoitukset

VAROITUS

LIIKKUVIIN OSIIN TAKERTUMISEN JA MURSKAUTUMISEN VAARA Näiden ohjeiden laiminlyönti voi aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman. Käyttö: • Vaihda aina vaijeri ennen aurausta, jos se vaikuttaa kuluneelta tai rispaantuneelta. • Tarkista aina auran mekanismi, kiinnitykset, kaapeli ja säädöt ennen laitteen käyttöä. Vaihda kaikki kuluneet tai vaurioituneet osat ennen käyttöä. • Auraa aina varovaisesti; törmäys piilossa olevaan tai kiinteään esineeseen voi aiheuttaa ajoneuvon äkillisen pysähtymisen tai sen hallinnan menetyksen. • Pysy aina etäällä liikkuvista osista ja kaapeleista. • Pidä aina muut ihmiset poissa, kun käytät tai säädät auraa. • Käytä aina sopivia henkilönsuojaimia, kun huollat, asennat tai käytät tuotetta. • Käytä aina kypärää ja asianmukaista vaatetusta ajoneuvoa käyttäessäsi. • Aina : 1) käytä sopivia kauhatekniikoita. 2) pysy poissa vaara-alueelta. 3) vältä mahdolliset puristuspisteet • Aja aina hitaasti kuoppaisessa ja epätasaisessa maastossa. Ajaminen nopeuksilla, jotka saavat auran pomppimaan sen ollessa yläasennossa, saattaa vaikuttaa nostojärjestelmään niin, että aura laskeutuu alaspäin. Tämä voi johtaa auran törmäykseen kiinteään esineeseen ja aiheuttaa ajoneuvolle vaurioita ja kuljettajan loukkaantumisen tai kuoleman. • Älä koskaan nosta auraa kiinteään asentoon (johon se pysähtyy tai lukittuu) ajoneuvoa vasten, sillä se voi vioittaa ajoneuvon nostolaitetta ja auraa. • Älä ole koskaan auran tai nostolaitteen lähellä tai kosketa niitä, kun auraa nostetaan tai lasketaan. • Käytä aurausajoneuvoa aina varovasti. Ajoneuvon tasapaino ja vakaus voivat muuttua huomattavasti, kun siihen on kiinnitetty aura ja kun auralla työnnetään kuormaa. Tämä muuttaa ajoneuvon ohjattavuutta ja hallittavuutta. • Varmista aina , että osat pysyvät turvallisesti kiinni asennuksen ja käytön aikana. • Tarkista aina ennen aurausta, kelautuuko vinssin kela itsekseen taaksepäin tai onko vaijeri sotkeutunut. Jos näin ei tehdä, aura saattaa ryömiä alas yläasennosta. Jos aura laskeutuu hitaasti tarpeeksi alas, terä voi osua kiinteään esteeseen, jolloin kuljettaja saattaa sinkoutua ajoneuvosta ja loukkaantua vakavasti tai kuolla.

Tämä käyttöopas sisältää tärkeitä turvallisuusohjeita sekä auran käyttöä koskevat ohjeet. Jokaiseen auraustilanteeseen liittyy tapaturmavaara. Vaaran minimoimiseksi on tärkeää lukea huolellisesti läpi KAIKKI ohjeet ja turvallisuuteen liittyvät tiedot ENNEN auran asennusta ja käyttöä. Tutustu aurasi toimintaan ennen sen käyttämistä, ja huomioi turvallisuustekijät koko ajan sen käytön aikana. Jokainen auraustilanne on kuitenkin erilainen, ja on erittäin tärkeää, että noudatat koko ajan hyvää harkintakykyä ja otat aina huomioon turvallisuuden. Lukiessasi näitä ohjeita näet VAROITUKSIA, VARO-ILMOITUKSIA, ILMOITUKSIA ja HUOMAUTUKSIA. Näiden ohjeiden laiminlyönti voi aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman. VAROITUKSET ovat turvallisuusilmoituksia, jotka ilmoittavat mahdollisesta vaaratilanteesta, jonka noudattamatta jättäminen saattaa aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman. VARO-ilmoitukset ilmoittavat mahdollisesti vaarallisesta tilanteesta, joka voi aiheuttaa lievän tai kohtalaisen vamman, jos sitä ei vältetä. VARO- ja VAROITUS-ilmoitukset yksilöivät vaaran, kertovat, kuinka se voidaan välttää, ja mikä on mahdollinen seuraus, jos vaaraa ei vältetä. ILMOITUKSET on tarkoitettu omaisuusvahinkojen välttämiseksi. HUOMAUTUKSET ovat lisätietoja, jotka auttavat toimenpiteen suorittamisessa. TYÖSKENTELE TURVALLISESTI!

Lukiessasi näitä ohjeita näet VAROITUKSIA, VARO-ILMOITUKSIA, ILMOITUKSIA ja HUOMAUTUKSIA. Kullakin viestillä on määritelty tarkoitus. VAROITUKSET ovat turvallisuusilmoituksia, jotka ilmoittavat mahdollisesta vaaratilanteesta, jonka noudattamatta jättäminen saattaa aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman. VARO-ilmoitukset ilmoittavat mahdollisesti vaarallisesta tilanteesta, joka voi aiheuttaa lievän tai kohtalaisen vamman, jos sitä ei vältetä. VARO-ilmoitusta voidaan myös käyttää varoittamaan vaarallisista toimenpiteistä. VARO- ja VAROITUS-ilmoitukset yksilöivät vaaran, kertovat, kuinka se voidaan välttää, ja mikä on mahdollinen seuraus, jos vaaraa ei vältetä. ILMOITUKSET on tarkoitettu omaisuusvahinkojen välttämiseksi. HUOMAUTUKSET ovat lisätietoja, jotka auttavat toimenpiteen suorittamisessa. TYÖSKENTELE TURVALLISESTI!

HUOMAUTUS: Jotkin tämän käyttöoppaan kuvat eivät ehkä esitä varsinaista tuotettasi. On asiakkaan vastuulla tutustua tuotteen käyttöoppaaseen ja muuhun tuotetta koskevaan kirjallisuuteen täydellisten käyttötietojen saamiseksi.

VAROITUS

SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOPAS ja muut mukana tulevat oppaat tulevaa tarvetta varten, ja lue niitä ajoittain jatkuvan turvallisen käytön takaamiseksi. Ohjeista kaikkia tuotteen käyttäjiä lukemaan tämä käyttöopas ennen laitteen käyttöä. Lisää tuotekirjallisuutta verkossa : • Tuotteen asennus / Käyttäjän oppaat ja varaosaluettelot • Sisältää tuotteen asennuksen tekniset tiedot, suorituskykyä koskevat tiedot sekä varaosatiedot. • Muu tuotekirjallisuus tiettyjen tuotteiden osalta • Ktso/lataa lisätietoja tai täydentäviä tuotetietoja soitteesta www.warn.com .

LIIKKUVIIN OSIIN TAKERTUMISEN JA MURSKAUTUMISEN VAARA Näiden ohjeiden laiminlyönti voi aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman. Yleinen turvallisuus: • Tunne aina aurasi ominaisuudet. Käytä aikaa Asennusohjeiden ja/tai Käyttöoppaan sekä Auraamisen perusoppaan lukemiseen, jotta tunnet aurasi ja sen toimintaperiaatteen. • Tunne aina vinssin ominaisuudet. Käytä aikaa ohjeiden sekä Käyttöoppaan ja/tai Vinssaustekniikoiden perusoppaan lukemiseen, jotta ymmärrät vinssin toimintaperiaatteen. Asennus: • Tarkista aina auran ja kauhan mekanismi, kiinnitykset, kaapeli ja säädöt ennen laitteen käyttöä. Vaihda aina kaikki kuluneet tai vaurioituneet osat ennen käyttöä. • Laske aura aina kokonaan alas, jotta ne irrotetaan ajoneuvostai. • Pysy aina etäällä liikkuvista osista ja kaapeleista. • Pidä muut aina loitolla, kun käytät tai säädät auraa. • Käytä aina sopivia henkilösuojaimia, kun huollat, asennat tai käytät tuotetta. • Noudata aina asianmukaista varovaisuutta nostaessasi osia paikoilleen. • Varmista aina , että osat pysyvät turvallisesti kiinni asennuksen ja käytön aikana. • Kiristä aina huolellisesti kaikki mutterit ja pultit tiukalle asennusohjeiden mukaisesti.

SISÄLLYSLUETTELO: Yleiset turvatoimenpiteet.......................................................................................................... 114-115 Tunne aurasi ...................................................................................................................................116-118 Auran tarvikkeet ja lisävarusteet...................................................................................................... 119 Miten aura toimii ..........................................................................................................................120-121 Ennen kuin auraat .................................................................................................................................122 Auraaminen ....................................................................................................................................123-125 Loppuanalyysi/huolto/säilytys .........................................................................................................126

WARN INDUSTRIES 113

WARN INDUSTRIES 114

Powered by