Plow Operator's Guide - Basic Guide to Plowing

HET PLOEGEN

SLOTOPMERKINGEN EN ONDERHOUD Onderhoud

Stap 8: PLAN UW ROUTE EN WERKOMGEVING Zorg ervoor dat u weet wat zich onder het materiaal bevindt dat u ploegt. Vermijd impact met verborgen objecten. Zorg ervoor dat omstaanders op de hoogte zijn van uw

Inspecteer de ploeg vóór ieder gebruik. Het oppervlak van de vormplaat zal door gebruik bekrast raken. Het wordt aanbevolen om vóór het ploegen was of een non-stickspray op het oppervlak aan te brengen. Dit voorkomt dat de sneeuw aan het blad blijft kleven en zorgt u ervoor dat het materiaal zo goed mogelijk wegschuift en rolt. Inspecteer de bladslijtstang. Deze stalen of kunststof stang aan de onderkant van het mes moet gedurende de levensduur van de ploeg regelmatig worden vervangen. De stalen staaf biedt ongeveer ¾” (19 mm) slijtbaar materiaal voordat hij moet worden vervangen. Sommige bladen hebben een omkeerbare staaf die kan worden omgedraaid zodat de levensduur verdubbelt. Deze staaf moet worden vervangen voordat de bevestigingsbouten en moeren de grond raken. Om de beste ploegresultaten te komen, moeten scharnierbussen van het blad regelmatig worden gesmeerd. Spuit lichte smeerolie op beide zijden van de middelste bladribben net boven de grote scharnierbout. Deze olie moet langs de rib en in de zone van de glijlagers lopen. Om betere resultaten te bekomen, moeten de M16-moeren en de borgringen die het blad vasthouden worden verwijderd, zodat het smeermiddel rechtstreeks op de glijlagers kan worden aangebracht. De bladscharnierglijlager bevindt zich in het midden van de ploegbasis. Verwijder de ploeg van het voertuig en plaats het blad met de voorkant naar beneden zodat de ploegbasis en glijlager verticaal staan. Spuit lichte smeerolie rond de basisbevestigingsplaat en draai de buisconstructie een paar keer naar beide kanten. Herhaal dit een paar keer, zodat de olie het glijlagergebied penetreert. Indien de scharnieren niet soepel draaien, kan het zijn dat de basisbevestigingsplaat moet worden verwijderd zodat er een reiniging en grondige smering kan gebeuren. Inspecteer alle bevestigingen om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten. De bevestigingen op uw ploeg moeten regelmatig worden aangedraaid zodat ze goed vastzitten. Span de bouten aan volgens de volgende specificaties:

activiteiten en dat ze uit de buurt blijven.

Het is meestal het beste om de buitenrand van het te ruimen gebied te ploegen. Bij een oprit ploegt u eerst de berm. Verplaats het materiaal naar beide kanten van de oprit. Hierdoor komt de berm vrij en kan het materiaal in het midden op de berm worden gegooid of op het materiaal dat van de berm werd verwijderd.

SNEEUW

Achterwaartse richting

Opruimen

SNEEUW

- M8 Bouten 18 ft-lb, 25 N.m - M10 Bouten 37 ft-lb, 50 N.m Opslag

Ploegenpatroon

Stap 9: DRAAG GEPASTE KLEDING OP UW VOERTUIG Volg alle waarschuwingen en draag de juiste veiligheidsuitrusting. Stap 10: GA SLIM TEWERK. BEHOUD CONTROLE EN PLOEG VOORZICHTIG Een voertuig gedraagt zich anders (sturen, stoppen en stabiliteitsgewijs) bij het ploegen. Ploeg voorzichtig en haast u niet. Als u klaar bent met uw werk, zorg er dan voor dat u het voertuig op een platte even ondergrond parkeert en de rem inschakelt (in "parkeren") voordat u de ploeg verwijdert. Inspecteer en onderhoud uw apparatuur zodat deze klaar is voor uw volgende gebruik.

Maak uw ploeg altijd schoon door deze met vers water te besproeien voordat u deze opbergt. Zo beperkt u corrosie door strooizout of andere chemicaliën tot een minimum Zodra de ploeg schoon is, moet deze van het voertuig worden verwijderd. Spuit de scharnierpunten en glijlagers in met lichte smeerolie en berg de ploeg op in de opslagruimte. De opslagruimte moet schoon en droog zijn. Repareer en smeer altijd voordat u de ploeg opbergt, zodat de ploeg klaar is voor uw volgende gebruik. Afsluitend commentaar Deze ploeggebruikshandleiding kan niet alle mogelijke gebruikssituaties voor uw ploeg behandelen. Het zijn uw beslissingen die het eindresultaat bepalen. Denk dus grondig na over iedere situatie voordat u materiaal verplaatst. Lees alle handleidingen, stickers en tags en zorg ervoor dat u ze begrijpt Neem altijd uw eigen veiligheid en die van anderen in acht. Neem voor meer informatie of vragen contact op met: WARN INDUSTRIES, INC. 12900 S.E. Capps Road, Clackamas OR USA 97015-8903, telefoonnr. 1-503-722-1200, Klantenservice: 1-800-543-9276 Lokalisatieservice dealers: 1-800-910-1122 Of ga naar www.warn.com.

WARN INDUSTRIES 97

WARN INDUSTRIES 98

Powered by