Plow Operator's Guide - Basic Guide to Plowing

LÄR KÄNNA DIN PLOG

LÄR KÄNNA DIN PLOG

VARNING

4. Plogbladets returfjäder håller fast plogbladet i ett upprätt läge under plogning. Om bladets slitstång kommer i kontakt med ett mycket lågt orörligt föremål, rullar bladet runt (framåt) mot denna fjäders kraft. kroppsdelar dras in i linledaren och skadas. Låt kroken sitta på och följ alltid den säkra vinschtekniken som beskrivs i vinschguiden som följer med vinschen. VARNING Ta aldrig bort kroken från vinschlinans ände. Kroken förhindrar att vinschlinans ände dras in i linledaren. Om kroken tas bort ökar risken att fingrar eller andra

Vet allt om din plog. Ta dig tid att läsa igenom bruks- och/ eller driftsanvisningarna och den grundläggande guiden till plogning ordentligt så att du förstår hur plogen fungerar. VARNING Inspektera alltid plog och skopmekanismen, infästningar, lina och justeringar innan plogen tas i drift. Byt ut alla slitna eller skadade delar innan plogen används.

7. T-handtagets svänglås låser plogbladets svängningsvinkel. När du trycker på denna spak släpps spärren och du kan vrida bladet runt en vertikal axel. Denna spak är fjäderbelastad så den kopplas automatiskt in när basens skåror är i linje med varandra.

Kroköga

1.

4.

T-handtag

4.

5.

8. Krokögat . Krokögat är där kroken till vinschlinan sätts fast i plogbasen. Detta gör det möjligt att höja och sänka plogen. 9. Plogrörsbasen är plogens huvudram och fäster plogbladet vid fordonet genom plogfästet. Rören i denna enhet överför svängplattformen. Denna plattform stöder bladet och gör att bladet kan svänga från sida till sida som föraren bestämmer. Den har även lyftpunkter för att höja plogbladet med en vinsch eller ploglyft. fordonets skjutkraft till plogbladet. Den främre delen av denna enhet är

3.

8.

2.

5. Fjäderspänningens konsol används till att spänna returfjädern och fästa fjäderns ände vid svängbasen.

7.

9.

10.

3.

Sexkantskruv

stötarna och slitaget vid plogning. Den är en förslitningsdel och ska bytas ut om den är sliten ända till den intilliggande vändskivans kant. TIPS: Slitstången kan vändas en gång så att båda kanterna kan användas innan den behöver bytas ut.

1. Plogbladet är den primära komponenten i plogsystemet. Det säljs i olika storlekar och typer för olika tillämpningar och fordonsstorlekar. "Vändskivan" är bladets böjda yta. Vändskivan är speciellt utformad till att rulla snö eller plogat material. 2. Slitstången är den rektangulära metallstången som är fastskruvad i plogbladets underkant. Denna slitstång är skärkanten och tar emot de största

Flik

Plogskjutrör

Öglebult

6. Plogbladets angreppsvinkel justeras med en insexskruv . Den har tre lägen som matchar plogförhållandena. Det läge som skruven är i bestämmer vinkeln på bladet.

10. Plogmonteringsfästen medföljer plogens installationssats. De utformas speciellt för varje fordon och fäster plogröret vid plogfästet. Varje fäste har en svängskiva eller ett runt stycke stål. Denna svängskiva passar in i monteringsstödet som ger inriktning, vilket gör det lätt att sätta in och ta bort anslutningsstiften.

3. Släpskon används till att styra bladets skär-/ploghöjd. Den är utformad för att hålla bladets slitstång från marken på en höjd som användaren har valt. Dessa är också slitdelar och ska kontrolleras ofta och bytas ut vid behov.

WARN INDUSTRIES 61

WARN INDUSTRIES 62

Powered by