Warn Basic Guide to Winching (International - Netherlands)

VINTTURIN TOIMINTA

VINTTURIN LISÄVARUSTEITA, JOITA VOIT TARVITA

Yksinään vintturi ei ole paljon muuta kuin yksinkertainen työkalu. Mutta kun sitä käytetään tiettyjen varusteiden ja lisätarvikkeiden kanssa, siitä tulee monipuolinen ja tehokas työkalu. Tässä osassa tarkastellaan useita näistä lisävarusteista. Jotkin niistä ovat välttämättömiä vintturin turvallisen käytön kannalta ja toiset parantavat monipuolisuutta ja käyttömukavuutta.

Vintturin mekaniikka Nyt kun olet tutustunut Warn- vintturiisi ja sen osiin, voimme aloittaa sen toimintatavan esittelyn. Sähkötoimisen vintturin suurin etu on se, että se on luotettava apuväline ajoittaisessa ja vapaa-aikakäytössä, vaikka ajoneuvon moottori olisi pysähtynytkin – kunhan käytettävissä on vaan riittävästi akkuvirtaa. Vintturisi pystyy toimimaan erittäin voimakkailla virtakuormituksilla, ja tämän vuoksi ohjainyksikkö käyttää

Avopylpyrä Oikein käytettynä monikäyttöisellä avopylpyrällä voidaan: (1) lisätä vintturin vetovoimaa ja (2) muuttaa vetosuuntaa vaijeria vahingoittamatta. Avopylpyrän oikea käyttö on selitetty kohdassa ”Ennen vetämistä”.

Vintturin hallinta Vintturia ohjataan kädessä pidettävällä kauko-ohjaimella, minkä ansiosta käyttäjä voi seisoa riittävän kaukana vinssaustoimenpidettä ohjatessaan. Kauko-ohjaimessa on kelan eteenpäin- ja taaksepäinkelaustoiminnot. Vintturin reagoiminen kuormaan Warn-vintturit luokitellaan niiden vetokyvyn mukaan. Maksimivetokyky saavutetaan kelalla olevan ensimmäisen vaijerikerroksen aikana. Vetovoima pienenee kerrosten lisääntyessä. Se on vinssauksen matematiikkaa. Vinssauskyvyn ylittäminen voi rikkoa vintturin tai vaijerin. Jos mietit nyt, kuinka aiot käyttää vintturia, se voi säästää sinut isoilta ongelmilta myöhemmin. Tarkasta myös, että vintturisi kiinnitysjärjestelmä ja ajoneuvon runko kestävät vintturin nimelliskuorman. Analysoi tilanteesi. Arvioi, kuinka painavia kuormia aiot vetää. Laske bruttopaino ja kerro se 1,5:llä äläkä sitten ylitä vintturin tai vaijerin luokitusta. .

voimakasta virtaa hyödyntävää ohjausjärjestelmää jännitevirran turvallista käsittelyä varten.

Vintturia ohjataan kädessä pidettävällä kauko-ohjaimella, minkä ansiosta käyttäjä voi seisoa riittävän kaukana vinssauksen aikana.

Käsineet Vaijeriin muodostuu käytön seurauksena väkäsiä, jotka voivat puhkaista ihon. On erittäin tärkeää käyttää suojakäsineitä vintturin käytön ja vaijerin käsittelyn yhteydessä. Älä käytä löysiä vaatteita tai mitään muuta, joka voi tarttua kiinni vaijeriin tai muihin liikkuviin osiin.

Haarukka/D-sakkeli D-sakkeli on turvallinen tapa liittää vaijereiden, hihnojen ja avopylpyröiden lenkilliset päät. Sakkelin tappi on helppo poistaa, koska siinä on kierteet.

On tärkeää ymmärtää, että mitä pidempi veto on, sitä enemmän muodostuu lämpöä, kuten tapahtuu sähkölevyssä. Vintturin pitkäkestoinen käyttö ilman sen moottorin jäähdyttämistä vaurioittaa moottoria. Huomaa myös, että jos ajoneuvon moottori on joutokäynnillä vinssauksen aikana, akku voi tyhjentyä nopeammin kuin se varautuu. Varmista jännitemittaria tarkkailemalla, ettei akku tyhjene niin paljon, ettei ajoneuvo enää käynnisty.

Juontoketju Voidaan käyttää kiinnittämiseen kiinnityspaikkana käytettävään toiseen ajoneuvoon tai terävään kohteeseen. Ketjujen käyttö puissa vaurioittaa puita tai tappaa ne. Hinauskoukut Kiinnitetty tukevasti ajoneuvon runkoon, toimii vaijerin koukun, hihnojen ja ketjujen kiinnityspaikkana.

Koukkuhihna Käytetään koukun kiinni pitämiseen, ja se auttaa pitämään sormet pois ohjaimesta vaijerin sisään kelauksen aikana. Vintturit muodostavat valtavan suuria vetovoimia ja voivat katkaista puristuskohtiin joutuneet sormet ja raajat. Aseta koukku lenkkiin ja pidä hihnaa peukalon ja etusormen välissä.

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

8

9

Powered by