Warn Basic Guide to Winching (International - Netherlands)

VAIJERIN ASENNUSTEKNIIKAT

VAIJERIN ASENNUSTEKNIIKAT

Kaksi vaijeria Koska vetovoima pienenee vintturin kelalla olevien vaijerikerrosten mukaan, voit kaksinkertaistaa kelalta tulevan vaijerin määrän avopylpyrän avulla. Tämä vähentää kelalla olevien vaijerikerrosten määrää ja lisää vetovoimaa. Aloita syöttämällä riittävästi vaijeria, jotta vintturin koukku vapautuu. Kiinnitä koukku ajoneuvon runkoon tai hinauskoukkuun ja vie vaijeri avopylpyrän läpi.

Kolme vaijeria Käytä samaa tekniikkaa kuin kahden vaijerin kanssa. Valitse ajoneuvosta tukeva kiinnityskohta avopylpyrälle ja ruuvitappisakkelille. Pidä 90 asteen kulma vintturin ja kiinnityspaikan välissä ja vie vaijeri ensimmäiseen kiinnityspaikkaan ja avopylpyrän läpi. Kiinnitä vaijeri takaisin ajoneuvoon. Työnnä vaijeri avopylpyrän läpi ja kiinnitä se ruuvitappisakkelilla ajoneuvoon mahdollisimman lähelle vintturia. Vie sitten vaijeri lopulliseen kiinnityspaikkaan.

Eri vinssaustilanteissa joudutaan käyttämään erilaisia vinssaustekniikoita. Näitä voivat olla esim. liian lyhyt etäisyys maksimivetokyvyn aikaansaamiseksi suorassa vedossa, vetovoiman yksinkertainen lisääminen tai suoran vedon ylläpitäminen. Sinun on itse päätettävä, mikä tekniikka sopii kuhunkin tilanteeseen. Muista ottaa turvallisuus aina huomioon.

Vetosuunnan vaihtaminen Kaikissa vinssaustoimenpiteissä tulisi olla suora linja vintturista vedettävään kohteeseen. Tämä

vetosuunnan vaijerin ollessa yhä 90 asteen kulmassa ja kelautuessa oikein kelalle.

Kiinnitä vaijeri kiinnityspaikkaan yhdessä puunsuojuksen tai juontoketjun kanssa. Kiinnitä haarukka/sakkeli. Kiinnitä sakkeli hihnan tai ketjun kumpaankin päähän, mutta varo, ettet kiristä sitä liikaa (kiristä ja avaa sitten ½ kierrosta). Kiinnitä vintturin koukku. Pidä vaijeri lähellä maata ja työnnä vintturin koukku ruuvitappisakkelin läpi. Tarkasta vaijerin kiinnityspaikka. Varmista, että kaikki kytkennät ovat kunnolla kiinni ja ettei niissä ole roskaa, ennen kuin jatkat vinssaamista.

minimoi vaijerin kertymisen kelan toiseen reunaan, mikä vaikuttaa vetotehokkuuteen ja vioittaa vaijeria. Suoraan ajoneuvon etupuolelle kiinnitetyn avopylpyrän avulla voit vaihtaa

Vetotehon lisääminen Saatat tarvita joissakin tilanteissa enemmän vetovoimaa. Avopylpyröiden käyttö lisää mekaanista hyötyä, mikä puolestaan lisää vetovoimaa:

Yksi vaijeri

Irrota kytkin ja vedä avopylpyrän avulla niin paljon vaijeria ulos, että saavutat kiinnityspaikan. Älä kiinnitä koukkua kiinnityssarjaan. Kiinnitä vaijeri kiinnityspaikkaan yhdessä puunsuojuksen tai juontoketjun kanssa. Kiinnitä haarukka/sakkeli. Kiinnitä sakkeli hihnan tai ketjun kumpaankin päähän, mutta varo, ettet kiristä sitä liikaa (kiristä ja avaa sitten ½ kierrosta).

Kaksi vaijeria

Kolme vaijeria

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

18

19

Powered by