Warn Basic Guide to Winching (International - Netherlands)

VETÄMINEN

VETÄMINEN

Vinssauksen käsimerkit

Joissakin tilanteissa ajoneuvon vetämisessä tarvitaan kaksi henkilöä. Toinen ajaa ja ohjaa vintturia samalla kun toinen antaa suuntausohjeita ja varmistaa, että vaijeri kelautuu oikein. Näiden henkilöiden täytyy sopia selvät ja tarkat käsimerkit ja kerrata ne, jotta kaikki ymmärtävät ne hyvin. On myös muistettava se, että jos vintturia ohjaava kuljettaja ei näe avustajan molempia käsiä, vintturia ei saa käynnistää. Suositellut käsimerkit:

Vaijerin kelaaminen kuormittamattomana

Sijoita kauko-ohjaimen johto niin, ettei se tartu vintturiin. Aseta vaijeri siten, ettei se taitu tai mene sekaisin kelattaessa. Varmista, että kelalla olevat vaijerikerrokset ovat tasaisia ja tiukkoja. Kiristä ja suorista kerros tarvittaessa. Pidä vaijeri kevyesti jännittyneenä ja kelaa vaijeri takaisin kelalle tasaisin kerroksin. Pysäytä kelaus usein ja kiristä ja suorista kerrokset tarpeen mukaan. Jatka tätä, kunnes vintturin koukku on kauko-ohjaimen täyden pituuden päässä vintturista. Purista koukku peukalon ja etusormen väliin ja kiinnitä koukkuhihna. Pidä vaijeri jännittyneenä pitämällä koukkuhihnaa peukalon ja etusormen välissä. Kävele vaijerin kanssa kohti vaijerin ohjainta ja kelaa jäljellä oleva vaijeri huolellisesti kauko-ohjaimen kytkintä sykäyksittäin käyttämällä. Säilytä koukku ohjaimessa tai kiristettynä sopivaan kohtaan sivulla. Jos käytettävissä ei ole koukkuhihnaa, käytä köydenpätkää tai vastaavaa. ÄLÄ KOSKAAN työnnä sormiasi koukkualueen sisälle vaijeria sisään kelattaessa, sillä siitä voi olla seurauksena vakava vamma.

VAROITUS

Pidä aina kädet poissa

vaijerista, koukun silmukasta, koukun ja ohjainrullan aukosta asennuksen, käytön ja sisään- ja uloskelauksen aikana.

Vaihe 18: KELAA VAIJERI SISÄÄN. Vaijeria käsittelevän henkilön tulisi ohjata vaijeria koko ajan ja kävellä vaijerin kanssa eikä antaa sen liukua kämmenen läpi.

1) Ohjauksen suunta Pidä käsivarsiasi ojennettuina peukaloiden osoittaessa ylös ja kallista käsiäsi suuntaan, johon haluat kuljettajan ohjaavan.

2) Kelaa vaijeria sisään Pidä etusormeasi ilmassa olkapään yläpuolella ja tee pieniä ympyröitä ilmaan vintturin kelaamisen merkkinä.

3) Kelaa vaijeria ulos Pidä etusormeasi ilmassa alaspäin ja tee pieniä ympyröitä ilmaan noin vyötärön korkeudella merkkinä siitä, että vaijeria tulisi syöttää lisää vintturilta.

4) Kelaa vaijeria sykäyksittäin Ilmoittaa kuljettajalle, että vaijeria tulisi kelata lyhyin ja nopein liikkein. Avaa ja sulje kahta sormenpäätä, kunnes haluat vintturin pysähtyvän.

Vaihe 19: IRROTA KAUKO-OHJAIN. Irrota kauko-ohjaimen johto ohjainyksiköstä ja säilytä se puhtaassa ja kuivassa paikassa. Vinssaus on nyt suoritettu. Aseta tulppa solenoidin pistorasiaan.

Vaihe 17: IRROTA VAIJERI. Irrota vaijeri kiinnityspaikasta.

5) Pysäytä vintturi Purista sormet nyrkkiin kämmen kuljettajaa kohti ja pidä kämmentä riittävän korkealla, jotta kuljettaja näkee sen, ja toista käsivartta suorana sivulle olkapään tasalla merkkinä vintturin pysäyttämiseksi.

6) Jarrutus Pane kämmenesi ristiin merkkinä kuljettajalle jalkajarrun käyttämiseksi.

7) Vetoapua Ilmoittaa kuljettajalle, että renkaille on annettava lisää vetovoimaa vinssauksen avustamiseksi.

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

16

17

Powered by