Warn Basic Guide to Winching (International - Netherlands)

VETÄMINEN

Vaihe 10: TARKASTA VAIJERIN KIINNITYSPAIKKA. Varmista, että kaikki kytkennät ovat kunnolla kiinni ja ettei niissä ole roskaa, ennen kuin jatkat vinssaamista..

Tarkastettavat seikat vintturin ollessa kuormitettuna Vaijerin täytyy aina kelautua rummun pohjalle vintturiin kiinnitetyn tarran mukaisesti. Kun kelaat vaijeria sisään, varmista, että se kelautuu tasaisesti ja tiukasti kelalle. Tämä estää ulompia vaijerikerroksia painumasta sisempien kerrosten sisään, tarttumasta kiinni ja vioittamasta vaijeria. Vältä äkkikuormitusta kelaamalla löysällä oleva vaijeri käyttäen ohjauskytkintä jaksoittain. Äkkikuormitus voi ylittää hetkellisesti vintturin ja vaijerin nimellisen kapasiteetin. Sivuvetojen yhteydessä vaijeri pyrkii kasautumaan kelan toiseen reunaan. Tästä kasaumasta voi tulla niin suuri, että se aiheuttaa vakavia vaurioita vintturille. Järjestä siksi vedot kohdistumaan mahdollisimman suoraan eteenpäin ja lopeta vinssaus, jos vaijeri lähestyy kiinnitystankoja tai kiinnityslevyä. Korjaa epätasainen kasauma kelaamalla ulos kyseinen vaijerin osa ja siirtämällä se kelan vastakkaiselle puolelle, jolloin tilaa tulee vapaaksi vinssauksen jatkamiselle. Vaihe 16: ESTÄ AJONEUVON LIIKKUMINEN. Kun ajoneuvo on saatu vedettyä pois, muista kytkeä sen jarrut ja asettaa vaihteisto pysäköintiasentoon (automaattivaihteisto) tai pienelle vaihteelle (käsivalintainen vaihteisto). Vapauta vaijerin jännitys.

VAROITUS Älä koskaan käytä vintturia nosturina tai riiputtamaan kuormaa.

Huolehdi, ettei vaara- alueilla ole ihmisiä:

VETÄMINEN

Kuten olet jo varmasti huomannut, ennen vetämisen aloittamista on tehtävä ja harkittava useita asioita. Mieti loppuun saakka, mitä olet tekemässä, niin et aiheuta vaaraa itsellesi ja muille läsnä oleville. Vintturin oikea käyttö on itse asiassa niin tärkeää, että sinun tulisi harjoitella näitä tekniikoita ennen kuin joudut kohtaamaan todellisen vinssaustilanteen ja siihen liittyvät häiriötekijät ja rasitukset.

VAROITUS

Älä koskaan käytä vintturia tai vaijeria

Vaihe 7: LUKITSE KYTKIN. Lukitse vintturin kela kääntämällä vintturin kytkinvipu kytkettyyn asentoon.

hinaamiseen. Äkkikuormitus voi vaurioittaa, ylikuormittaa ja rikkoa vaijerin

Vaihe 13: TEE SELVÄKSI, MITÄ AIOT TEHDÄ. Varmista ennen kuin aloitat vetämisen, että kaikki vinssauspaikan välittömässä läheisyydessä olevat henkilöt tietävät, mitä olet tekemässä l. Ilmoita, missä sivulliset eivät saa olla: ei koskaan ajoneuvon edessä tai takana eikä vaijerin tai avopylpyrän lähellä. Tilanteesta riippuen voi olla muitakin ”kiellettyjä” alueita.

Älä anna vintturin moottorin ylikuumentua. Jos vinssaus kestää kauan, keskeytä se kohtuullisin väliajoin, jotta vintturin moottori voi jäähtyä. H U OM I O

VAROITUS

Vältä aina jatkuvia sivuvetoja, jotka voivat pinota vaijeria rummun yhteen reunaan. Tämä pinoutuminen voi vaurioittaa vaijeria tai vintturia. H U OM I O Älä koskaan käytä vintturia, jos kelalla ei ole vähintään 5 kierrosta vaijeria. Vaijeri voi irrota rummusta, koska vaijerin kiinnitystä ei ole tarkoitettu kuorman kannattamiseen.

Vaihe 8: KYTKE KAUKO-OHJAIN. Älä anna kauko-ohjaimen johdon roikkua vintturin edessä. Jos päätät käyttää kauko-ohjainta ajoneuvon sisällä, kuljeta se aina ikkunan kautta, jotta johto ei puristu oven väliin. Irrota kauko-ohjain aina, kun se ei ole käytössä.

Vaihe 11: TARKASTA VAIJERI. Vaijerin tulisi olla kelattuna siististi kelan ympärille. Väärin suoritettu kelaus voi vahingoittaa vaijeria. Vaihe 12: ASETA JOTAKIN VAIJERIN PÄÄLLE – jos katsot sen tarpeelliseksi – vintturin ja kiinnityspaikan puoliväliin estämään vaijerin sinkoutuminen, jos se sattuu irtoamaan. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää oksia, raskaita takkeja, ketjua, reppua yms.

Vaihe 14: ALOITA VINSSAUS. Vinssaavan ajoneuvon moottorin on oltava käynnissä ja vaijerin kevyesti jännittyneenä, kun aloitat vinssaamisen hitaasti ja tasaisesti. Varmista, että vaijeri kelautuu tasaisesti ja tiukasti kelalle. Vinssattavaa ajoneuvoa voidaan ajaa hitaasti samalla kun vintturi vetää sitä. Tämä auttaa vetämisessä.. Vaihe 15: Jatka ajoneuvon vetämistä sitä IRTI VEDETTÄESSÄ, kunnes se on tukevalla maalla. Jos pystyt ajamaan ajoneuvoa, vinssaus on suoritettu.

Vaihe 9: KIRISTÄ VAIJERI. Kelaa vaijeria hitaasti sisään vintturin kytkintä käyttäen, kunnes siinä ei ole enää löysää. Kun vaijeri on kireällä, pysy pois sen lähettyviltä äläkä koskaan astu sen yli.

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

WARN INDUSTRIES • VINSSAUSTEKNIIKOIDEN PERUSOPAS

14

15

Powered by